Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Гордишься ли ты что родился в Советском Союзе?
Всего ответов: 89

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Апрель » 11 » Комуністи за збереження регіонального ландшафтного парку "Бакальська коса" в Автономній Республіці Крим
13:06
Комуністи за збереження регіонального ландшафтного парку "Бакальська коса" в Автономній Республіці Крим
Комуністи за збереження регіонального ландшафтного парку "Бакальська коса" в Автономній Республіці Крим

Народні депутати України від Комуністичної партії України Вікторія Бабич, Сергій Топалов, Омелян Парубок та Лариса Байдюк 5 квітня 2013 зареєстрували у Верховній Раді України проект Постанови Верховної Ради України про заходи щодо збереження регіонального ландшафтного парку "Бакальська коса" в Автономній Республіці Крим.

Проектом цієї Постанови пропонується Кабінету Міністрів України вжити заходів щодо:

  • · призупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами щодо видобування піску у родовищі «Бакальська банка»;
  • · забезпечити проведення комплексної оцінки впливу на навколишнє природне середовище факту видобування піску у межах 10 кілометрової зони від границі регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса» в Автономній Республіці Крим, а також інших факторів, що призводять до його руйнування;
  • · посилити контроль за додержанням дотримання законів у сфері охорони навколишнього природного середовища у межах регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса», включаючи прилеглу акваторію моря.

Верховній Раді АР Крим у тримісячний термін розробити та затвердити програму збереження регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса» в Автономній Республіці Крим та відновлення його ландшафту, передбачивши відповідні кошти в бюджеті АР Крим.

Правоохороннім органам перевірити стан дотримання законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища органами виконавчої влади при наданні спеціальних дозволів на видобуток піску поблизу регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса» та у разі виявлення порушень вжити заходів відповідно до законодавства.

Нагадаємо, у квітні 2008 року Міністерство охорони навколишнього природного середовища України видало спеціальний дозвіл на користування надрами щодо видобування піску з родовища Бакальська банка, що знаходиться на відстані 7 кілометрів від краю регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса». Дозвіл видавався без врахування знаходження родовища поблизу об’єкту природно-заповідного фонду.

Після початку видобування піску, регіональний ландшафтний парк «Бакальська коса» починає зникати, мис коси зменшується у розмірах та розмивається навпіл.

Прес-служба народного депутата України Вікторії Бабич

Просмотров: 461 | Добавил: kpu-lebedin | Теги: Сумський обком Компартії України, Володимир Даниленко, ЛКСМУ, Лебединська міська організація Комп | Рейтинг: 5.0/1