Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Гордишься ли ты что родился в Советском Союзе?
Всего ответов: 89

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Июль » 24 » Перегородити шлях свавіллю і репресіям
10:08
Перегородити шлях свавіллю і репресіям

                                                З А Я В А
Президії Центрального Комітету Компартії України

Верховна Рада України на пленарному засіданні 22 липня 2014 року під брутальним тиском спікера, після неодноразових переголосувань ухвалила Закон “Про внесення змін до Регламенту України”, який в ту ж ніч підписав Президент України П.Порошенко. За відвертим визнанням пана О.Турчинова ці зміни внесені виключно задля того, щоб розпустити депутатську фракцію Компартії України у Верховній Раді України, що й буде зроблено 25 липня ц.р. після опублікування Закону.

Цей акт став ще одним кроком української влади, що утвердилася після державного перевороту 21 лютого ц.р., на шляху знищення в нашій країні залишків демократії і законності, придушення будь-якої опозиційної діяльності.

Із заборони комуністичних партій починали всі фашистські режими. Антикомуністична істерія розгорталася завжди, коли в тій чи іншій країні загострювалися соціальні, політичні та інші протиріччя, коли ставало очевидним банкрутство правлячого режиму.

Саме такий час переживає наша Вітчизна. Катастрофічно погіршуються стан в економіці, умови життя мільйонів людей, відкинутих за межу виживання. Триває братовбивча війна, в якій гинуть тисячі людей, в тому числі жінки, діти, старики. Знищуються підприємства, об`єкти інфраструктури, цілі села. Сотні тисяч співвітчизників, яким держава нездатна забезпечити ні мирного життя, ні захисту від свавілля, змушені шукати порятунку, покидаючи рідні оселі. Внаслідок непрофесійної діяльності влади Україна фактично втратила Автономну Республіку Крим. Під загрозу поставлені територіальна цілісність і суверенітет нашої держави.

Новий наступ на життя нашого знедоленого народу після підписання Угоди про асоціацію і Зону вільної торгівлі і реалізації категоричних вимог Міжнародного валютного фонду (підвищення плати за спожитий газ, електроенергію, тарифів на житлово-комунальні, транспортні та інші послуги, зростання цін, скасування встановлених законами пільг і гарантій для соціально незахищених верств населення) викликає глибоке обурення в суспільстві і загрожує новим потужним вибухом протестних настроїв.

У цих умовах антинародний режим, підтримувані ним неонацистські сили, заохочувані Заходом, тупо і методично здійснюють заздалегідь продуманий план витіснення і знищення з політичної арени України головної опозиційної сили, яка послідовно захищає інтереси трудового народу, – Комуністичної партії.

Психологічний і фізичний тиск, репресії щодо керівників партії і її членів, розгром приміщень Центрального і регіональних комітетів, акти вандалізму стосовно пам`ятників і пам`ятних знаків видатним діячам минулого, воїнам-визволителям часів Великої Вітчизняної війни, розгортання шаленого антикомуністичного психозу, безпідставні звинувачення партії у неконституційних діях, розпуск фракції Компартії України у Верховній Раді – все це є підготовкою до заборони партії при відсутності для цього будь-яких законних підстав.

Судовий процес в Адміністративному суді проти Компартії розпочато за прямою вимогою Голови Верховної Ради України О.Турчинова, який тимчасово здійснював обов`язки Президента України і зажадав розглянути цю справу “без зволікань”.

Такі дії, несумісні зі статусом глави держави, елементарними засадами демократії і права, викликають глибоке обурення прогресивної, демократичної громадськості не тільки України, а й багатьох країн Європи і світу.

Все свідчить про те, що правонаціоналістичний режим вирішив йти до кінця: заборонивши Компартію, усунути її від участі у парламентських виборах, не допустити у новому складі Верховної Ради України будь-якої опозиції лівого спрямування.

При здійсненні цих зловісних планів влада використала підлу зраду кількох відщепенців, які вийшли з фракції і перебігли у стан представників великого капіталу, а також тих безпринципних депутатів, які заради своїх шкурних інтересів ладні підтримувати будь-які незаконні дії.

Для Комуністичної партії в черговий раз наступили тяжкі часи, які вимагають від партійців мужності, витримки, згуртованості, нових зусиль у боротьбі за наші світлі ідеали, за інтереси Вітчизни і нашого народу.

Збережемо партію, яку вже у 1991 році незаконно забороняли!

Закликаємо всі прогресивні сили, усіх трудящих рішуче виступити проти свавілля і беззаконня. Історичний досвід свідчить: репресіями проти комуністів фашистський режим не обмежується.

Відстоїмо демократичні засади суспільного і державного життя!


 

Просмотров: 391 | Добавил: kpu-lebedin | Теги: Сумський обком Компартії України, Володимир Даниленко, ЛКСМУ, Лебединська міська організація Комп | Рейтинг: 5.0/1