Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Хотите ли вы что-бы Украина была в составе Таможенного союза ?
Всего ответов: 17

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Апрель » 11 » Влада зриває святкування 100-річчя з дня народження двічі Героя Соціалістичної Праці Марії Савченко
12:09
Влада зриває святкування 100-річчя з дня народження двічі Героя Соціалістичної Праці Марії Савченко
 «Ставлення влади до людини праці не відповідає її заслугам перед Батьківщиною», - так охарактеризував Володимир Даниленко ситуацію, що склалася навколо вшанування пам’яті Марії Харитонівни Савченко.
Так, 18 вересня 2012 року було прийнято Постанову Верховної Ради України, поданої народним депутатом України VI скликання Володимиром Даниленко стосовно святкування 100-річчя з дня народження двічі Героя Соціалістичної праці Марії Харитонівни Савченко. 

До переліку заходів включено, переважно, здійснення робіт по реконструкції та благоустрою як пам’ятних місць, пов’язаних з життям і діяльністю Марії Савченко, так і проведення робіт, які значно покращать інфраструктуру міста. А це: реконструкція освітлення міста Лебедин та села Токарі, проведення капітальних ремонтів центральної площі міста та деяких доріг, в тому числі й міжміського сполучення.

Влада підтримала організаційний план заходів, але не виділила кошти на здійснення робіт по благоустрою міста Лебедин. На даний момент, жодні роботи у цьому напрямку не проводяться і, судячи з усього, проводитися не збираються. У плані заходів, затверджених заступником Міністра аграрної політики та продовольства України, жодна із запропонованих позицій по реконструкції пам’яток, освітлення, вулиць і шляхів не включена взагалі. Натомість, акцент зроблено на заходи виховного та інформаційного характеру, які також не виконуються. 

Ця виключно декларативна згода чиновників на ділі жодним чином не сприяє вшануванню пам’яті жінки, яка все своє життя невтомно працювала на благо рідної країни, за що і удостоїлася звання двічі Героя Соціалістичної Праці. 

За словами Володимира Даниленка: «Немає нічого дивного в тому, що є люди, які пам’ятають трудовий подвиг Марії Савченко і хочуть, щоб про нього знали і пам’ятали прийдешні покоління. І немає нічого більш незрозумілого як інертність та байдужість чиновників, які повністю ігнорують вшанування пам’яті таких, без перебільшення, видатних постатей, якою була Марія Савченко». 

До того ж, нікого у владних кабінетах не хвилює життя, яке проходить за межами їхнього власного простору. Адже, окрім реконструкції пам’ятних місць, пов’язаних з діяльністю М.Х. Савченко було заплановано привести до належного вигляду стан доріг та вулиць двох невеликих населених пунктів. Та у наш час, щоб жити в нормальних умовах, народ має пройти неймовірну паперову тяганину, яка не завжди приводить вирішення питання, або ж чекати на вибори, коли черговий народний обранець під виглядом благодійника відремонтує частину дороги тощо. 
Навряд чи, Марія Харитонівна Савченко, яка як і сотні інших трудівників, відбудовуючи країну після війни, здогадувалася, що за якихось двадцять років існування незалежної України із двадцяти тисяч корів у Лебединському районі залишиться трохи більше двох з половиною тисяч, що всі старання і нелегка праця зійдуть нанівець.

Наталія Петренко
Просмотров: 453 | Добавил: kpu-lebedin | Теги: Сумський обком Компартії України, Володимир Даниленко, ЛКСМУ, Лебединська міська організація Комп | Рейтинг: 5.0/1