Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Хотите ли вы что-бы Украина была в составе Таможенного союза ?
Всего ответов: 17

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Декабрь » 5 » ВОЛОДИМИР ДАНИЛЕНКО: «МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ ПОВИННО СТАТИ РЕАЛЬНОЮ ВЛАДОЮ В УКРАЇНІ»
14:53
ВОЛОДИМИР ДАНИЛЕНКО: «МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ ПОВИННО СТАТИ РЕАЛЬНОЮ ВЛАДОЮ В УКРАЇНІ»

7 грудня ми відзначаємо День місцевого самоврядування - свято сотень тисяч людей, котрі працюють в органах місцевого самоврядування, кому громади сіл і міст довірили стати місцевою владою,  хто щодня виконує свої посадові обов’язки  в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах. До цієї когорти варто додати народних обранців, хто представляє своїх виборців у  радах усіх рівнів. 
Історично підтверджено, що місцеве самоврядування – це той дієвий механізм, який покликаний управляти справами громад. По своїй суті ця влада повинна бути найвищою, бо вона – найближче до людей.  На жаль, у нашій державі, особливо останнім часом, принципи реального народовладдя знівельовано, їм відводиться дуже незначна роль. Фактично всі питання вирішуються у столиці, туди ж стікаються і всі фінансові потоки, а місцеві ради існують за залишковим принципом. На папері, у Конституції, все добре, але в українських реаліях ми бачимо, що роль і значення місцевого самоврядування тільки задекларовані, вони не підкріплені фінансово. Тому недофінансовуються сільські лікарні і школи, зачиняються сільські клуби і бібліотеки, годі вже й говорити про благоустрій. Щоб вирішити якесь питання – треба бити чолом у районі й області. Це докорінно неправильно, такий стан речей суперечить самій ідеї самоврядності – громада повинна мати  право розпоряджатися своїми ресурсами. А формування державного бюджету повинно відбуватися з низу до гори, тобто – від найменшої сільської ради, адже там, на місцях, забезпечується життєдіяльність громад. Шановні товариші! Споконвічно для українців були цінними і значущими поняття «громада», «громадський», «народний», адже в них закладена велика сила, здатна вирішувати будь-які проблеми. Переконаний, ця сила проб’ється крізь стіну олігархічно-капіталістичної влади і Україна стане країною народовладдя, основою якого й буде реальне, наповнене змістом, місцеве самоврядування. 
Хотів би подякувати напередодні Дня місцевого самоврядування народних обранців у радах усіх рівнів – від сільської до обласної – членів Комуністичної партії України. Таких у нас 267 – комуністи, кращі з кращих. Це люди високої громадянської позиції, вони принципові у тому, що стосується захисту простих людей. В обласній раді 5 депутатів з квитками Комуністичної партії України, вони всі – члени обкому Компартії: І. М. Ребенко,   О. С. Тєлєтов, В. М. Ляшенко,  Г. М. Поляков,  О. Е. Юденич. 
Депутатами у Лебединській, Роменській міських та Глухівській районній раді є Голуб М.М., Гусєв М.М., Московченко В.В., які перемогли у мажоритарних округах.
Їм усім, кому люди  довірили врядування на місцях, бажаю  результативної роботи, активності, невичерпної енергії у громадських справах, глибокої віри  в світлий день для нашої країни, який  можливий тільки з приходом до влади представників народу.


Володимир ДАНИЛЕНКО,
перший секретар Сумського ОК КПУ, народний депутат України VІ скликання

Просмотров: 417 | Добавил: kpu-lebedin | Теги: Володимир Даниленко, ЛКСМУ, Лебединська міська організація Комп, Сумський обком Компартії України | Рейтинг: 5.0/1