Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Гордишься ли ты что родился в Советском Союзе?
Всего ответов: 89

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Сентябрь » 25 » Володимир ДАНИЛЕНКО: «СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНЕ СТАНОВИЩЕ ОБЛАСТІ можна охарактеризувати коротко – ТІЛЬКИ МІНУСУЄМО»
17:22
Володимир ДАНИЛЕНКО: «СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНЕ СТАНОВИЩЕ ОБЛАСТІ можна охарактеризувати коротко – ТІЛЬКИ МІНУСУЄМО»

Депутати Сумської обласної ради отримали на засіданні постійних комісій документ «Довідка про стан  соціально-економічного розвитку  та виконання місцевих бюджетів Сумської області». 
Уже в перших його рядках читаємо «… не вдалося зберегти позитивну динаміку соціально-економічного розвитку регіону, що сприяло зменшенню надходжень до бюджету та доходів населення».

А далі – читати все страшніше. Слова «зменшилось», «спостерігається скорочення»,  «зросла заборгованість» - скрізь занепад. Щоб бути об’єктивним, далі процитуємо усе ту ж довідку.
«Так, за сім місяців 2014 року зменшилось проти відповідного періоду 2013 року виробництво промислової продукції на 11,8%, виробництво валової продукції сільського господарства – на 0,9%; спостерігається скорочення будівельних робіт на 18,3%. Обсяги залучених у І кварталі інвестицій в основний капітал зменшились на 14,9 %, обсяги прямих іноземних інвестицій станом на 1.07.2014 р. у порівнянні з початком року зменшились на 25,9% . Обсяги зовнішньої торгівлі товарами в області протягом січня-червня 2014 р. зменшились на 16,9%, у тому числі експорту – на 8,7%.
Станом на 1.09.2014 проти початку року в 2 рази зросла заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах і склала 71,3 млн. гривень.
Украй негативна демографічна ситуація - по цьому показнику область знаходиться на 26-27 місці. Скорочення населення спостерігається по всіх містах і районах. Зменшення чисельності відбувається  за рахунок: природного скорочення: на 1 тисячу наявного населення - - 7 осіб (показник по Україні - -3,5); міграційного скорочення - -13 осіб (по Україні - +7).
З кожним роком зростає смертність населення, у тому числі дітей до одного року, захворюваність та поширеність хвороб, у тому числі серед дітей дошкільного та шкільного віку.
За  останні роки зменшилась кількість працюючих в агропромисловому комплексі, будівельній галузі, у лісовому господарстві.»
Зрозуміло, що така ситуація викликає і проблеми з наповненням бюджетів, що у свою чергу викликає недофінансування соціальних видатків та  програм розвитку.  
Ось така реальна ситуація в нашій області. Додамо до цього підвищення цін на продукти споживання, житлово-комунальні послуги, ліки, навіть першої необхідності, - все це результати діяльності антинародної політики олігархів, які не тільки продовжують знищувати країну економічно,  а й розв’язали братовбивчу війну на сході України. Розруха, зневіра, безнадія – Україна, яка в радянські часи була однією з  найрозвиненіших, сьогодні знову і знову просить  кабальні кредити від Міжнародного валютного фонду.
Останні нововведення, які, мабуть, означають «жити по-новому» - відключення електроенергії у цілих житлових мікрорайонах. Певно, ця влада хоче загнати людей у безпросвітну темряву. Тих газет не читай, ті канали не дивись, писати правду про розбазарювання землі високими чиновниками генпрокуратури – не смій, людей фактично примушують  споживати тільки дозволену інформацію, вигідну нинішній владі. А вона знову і знову щедро засипає українців обіцянками-цяцянками про євроінтеграцію, європейське завтра…
Але якщо не зміняться основи державної політики, не буде реально НАРОДНОЇ ВЛАДИ, то «завтра» настане тільки  для купки вибраних…     

Володимир ДАНИЛЕНКО,
перший секретар Сумського обласного комітету Компартії України 

Просмотров: 433 | Добавил: kpu-lebedin | Теги: Сумський обком Компартії України, Володимир Даниленко, ЛКСМУ, Лебединська міська організація Комп | Рейтинг: 5.0/1