Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Гордишься ли ты что родился в Советском Союзе?
Всего ответов: 89

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2015 » Март » 10 » Зі святом дорогі жінки!
11:58
Зі святом дорогі жінки!

Шановні жінки Сумщини!

Символом перших весняних днів, коли відчувається прихід прекрасної пори і оновлення природи, є свято – Міжнародний жіночий день 8 березня. Уже не одне століття об`єднує воно світ у прагненні привітати жіночу частину людства і побажати усього найкращого: миру, затишного родинного вогнища, успіхів у праці, радості в дітях, онуках.
Своєю силою творення жіноцтво завжди було в авангарді передових суспільних дій, активними і рішучими діями жінки боролися не тільки за свої права, а й за соціальну справедливість, за суспільний мир та благополуччя. Історія ніколи не забуде імена видатних жінок – у кожній епосі були Ті, хто своєю працелюбністю, силою характеру, сміливістю і безстрашністю здійснював трудові та бойові подвиги, підкоряв космос і давав притулок дітям-сиротам.
Жінки уже давно зуміли себе реалізувати не тільки у класично жіночих сферах, таких як освіта та медицина, а й у справах державних. Однак, дуже помітна у державній політиці така тенденція: Україна посідає одне з останніх місць у Європі за кількістю жінок у парламенті. За середніми даними останніх років у Фінляндії жінки обіймають 63% посад в уряді, у Данії - 42%, у Польщі - 28%, то в Україні лише 4%. 
Якщо говорити про українські реалії, поміж депутатів селищних рад жінок 50 відсотків, в міських – 28 відсотків, районних – 23, а вже в обласних – лише 12 відсотків. Звідси й останні місця у світовому рейтингу рівності прав і свобод жінок та чоловіків, де Україна займає 64 місце зі 135 країн, при цьому за критерієм доступу жінок до участі в політичному житті та прийняття політичних рішень – у нашої держави лише 119 місце. Хотілося б нагадати, що у 80-х роках частка представництва жінок у Верховній Раді СРСР становила 31 відсоток, а у Верховних Радах союзних республік, у тому числі Радянської України – 36 відсотків. На жаль, за часів України незалежної цей показник не піднімався вище 11,1%.
Особливі слова вдячності за роботу і громадянську позицію хотів би висловити жінкам, які сьогодні залишаються комуністами, продовжують активно працювати серед населення, проводять ідеологічну роботу.
Водночас, хотілося б звернутися до всіх жінок Сумщини, – об`єднуймося довкола найсвятішого – майбутнього! На Сумщині працюють районні та міські організації Союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України!» – їхні справи у гуманітарному, освітньому, соціальному напрямках мають сьогодні велике значення. 
Переконаний: жінка-мати, жінка-берегиня, жінка-трудівниця, жінка-захисниця  усього світлого і прекрасного – була і залишиться основою і сутністю нашого життя.
Напередодні Міжнародного жіночого дня 8 Березня щиро бажаю усім жінкам міцного здоров`я, хай щастям сяють ваші очі, радістю сповнюються дні, у мирі і злагоді виростають нові покоління.

З повагою 
Володимир ДАНИЛЕНКО, перший секретар Сумського ОК КПУ, народний депутат України VІ скликання

Просмотров: 404 | Добавил: kpu-lebedin | Теги: Володимир Даниленко, ЛКСМУ, Лебединська міська організація Комп, Сумський обком Компартії України | Рейтинг: 5.0/1