Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Хотите ли вы что-бы Украина была в составе Таможенного союза ?
Всего ответов: 17

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Июль » 26 » Звіт народного депутата України Володимира Даниленка за десяту сесію
12:40
Звіт народного депутата України Володимира Даниленка за десяту сесію
Звіт про роботу народного депутата України, першого секретаря Сумського обкому КПУ Володимира Андрійовича Даниленка за десяту сесію Верховної Ради України
(лютий - липень 2012р.)


Владимир Даниленко

«Народний депутат – це адвокат громадян у відносинах з державою»
народний депутат України,
 перший секретар Сумського обкому КПУ
Володимир Даниленко
  Головними напрямами роботи у Верховній Раді України народного депутата України Володимира Даниленка є:
  - проведення у вищому органі законодавчої влади країни політичної лінії Комуністичної партії України, захист конституційних прав і свобод громадян;
   - активна  законотворча та політична діяльність;
 - участь у розробці пропозицій до загальнодержавних програм економічного, науково-технічного, соціального та культурного розвитку України, вдосконалення законодавчої бази щодо контролю за роботою державних  органів виконавчої влади і місцевого самоврядування;
   - відстоювання та захист прав громадян;
 - підтримка подальшого соціально-економічного розвитку Сумської області.

  Законотворчість

  Володимир Даниленко, як народний депутат України та член депутатської фракції комуністів, за період роботи десятої сесії Верховної Ради України зареєстрував п’ятнадцять проектів нормативних актів.
  Новий етап законотворення народного депутата розпочався з розробки та реєстрації разом зі своїми колегами проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту тварин від жорстокого поводження» (№ 10022 від 09.02.2012).
   Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту тварин від жорстокого поводження» розширює та доповнює змістовну частину чинного закону, вдосконалюючи його положення.
  Пропонується нове тлумачення ключового терміну "жорстоке поводження з тваринами", яке дозволить кореспондувати положення даного Закону із 89-ю статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає покарання за жорстоке поводження з тваринами (досі не було конкретизовано, які саме методи слід вважати жорстокими). 
  Метою проекту є посилення захисту тварин від жорстокого поводження та вдосконалити захист тварин від жорстокого поводження; формування гуманного ставлення до тварин, що мешкають поруч з людиною; привернення уваги громадян до існуючих проблем у сфері захисту тварин від жорстокого поводження.
  Наступні законодавчі ініціативи були зареєстровані у Верховній Раді України вже 16 лютого 2012 року разом зі своїми колегами по фракції Петром Симоненком, Миколою Кравченком, Олексієм Бабуріним. Відразу було зареєстровано три законопроекти.
  Перший законопроект про внесення змін до Закону України "Про професійно-технічну освіту" та деяких інших законодавчих актів щодо вдосконалення підготовки працівників робітничих професій (№ 10058 від 16.02.12).
  Метою законопроекту є створення умов для підвищення ролі та престижу робітничих професій внаслідок підвищення якості професійно-технічної освіти і встановлення гарантій для працівників цієї сфери і здобувачів професійно-технічної освіти та пільг для підприємств, установ, організацій, які беруть участь у підготовці кваліфікованих робітників.
  Головними завданнями законопроекту є:
 1) створення гарантій збереження та зміцнення системи професійно-технічної освіти як основного каналу формування робітничого класу України;
 2) підвищення ефективності використання бюджетних ресурсів у сфері професійної освіти та підвищення якості підготовки кадрів; 
 3) створення інституційного механізму для поєднання зусиль держави, органів місцевого самоуправління, роботодавців у підготовці кваліфікованих робітничих кадрів; 
4) підвищення соціального престижу робітничих професій;
5) оптимальне поєднання загальної середньої освіти та професійної-технічної як важливої умови для становлення та соціального розвитку молоді;
6) чітке визначення та розмежування повноважень органів влади у питаннях ліцензування та акредитації професійно-технічних навчальних закладів, створення державних стандартів освітньої діяльності та контролю за їх дотриманням;
7) запровадження додаткових соціальних гарантій для працівників навчальних закладів та залучення практичних працівників до викладання, 
8) вдосконалення процедур розподілу та працевлаштування випускників, системи їх соціальних гарантій у соціально-трудовій сфері.
  Другий проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення підготовки працівників робітничих професій» (№ 10059 від 16.02.12).
  Метою законопроекту є створення умов для підвищення ролі та престижу робітничих професій внаслідок підвищення якості професійно-технічної освіти і встановлення гарантій для працівників цієї сфери і здобувачів професійно-технічної освіти та пільг для підприємств, установ, організацій, які беруть участь у підготовці кваліфікованих робітників.
  Головними завданнями законопроекту є створення гарантій збереження та зміцнення системи професійно-технічної освіти як основного каналу формування робітничого класу України.
  Третя ініціатива стосувалася державного контролю над цінами на товари і послуги першої необхідності ( № 10061 від 16.02.12).
  Створити умови, в яких малозабезпечені верстви населення за рахунок соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, будуть здатні забезпечити рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом, а останній дасть можливість отримати достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло (ст. 48 Конституції України).
  Основним завданням законопроекту є встановлення орієнтирів у діяльності органів державної влади і органів місцевого самоврядування, межі їх співпраці та відповідальності за недотримання вимог цього закону. 
  Двадцяте лютого 2012 року відзначилося наступною ініціативою депутата-комуніста – проектом Закону про внесення змін до статті 5 Закону України "Про статус ветеранів військової служби і ветеранів органів внутрішніх справ та їх соціальний захист" (щодо визнання ветераном незалежно від часу виходу у запас або у відставку) (№ 10084 від 20.02.12).
  Метою законопроекту є внесення змін до статті 5 Закону України "Про статус ветеранів військової служби і ветеранів  органів  внутрішніх  справ  та  їх  соціальний захист", які унеможливлять різночитання статті для застосування її для ветеранів військової служби та до інших категорій громадян.
  Наступна ініціатива, з якою виступив народний депутат, був проект Закону про внесення змін до статті 189 Податкового кодексу України (щодо визначення бази оподаткування) (№ 10102 від 22.02.12). Даний законопроект був розроблений на прохання керівників автостанцій Сумської області, які звернули увагу на прогалини в податковому законодавстві та попросили народного депутат їх виправити.
  Законопроектом пропонується внести зміни до статті 189 Податкового кодексу України шляхом доповнення її новим пунктом 189.13, у якому передбачити, що у разі, якщо платник податку здійснює операції з постачання послуг з продажу проїзних квитків особам, які не зареєстровані як платники податку, об’єктом оподаткування такого платника податку є частина коштів, отримана як компенсація вартості фактично наданих послуг з продажу квитків.
  Метою законопроекту є внесення змін до статті 189 Податкового кодексу України для належного визначення бази оподаткування автостанцій, що унеможливить подвійне оподаткування та будуть сприяти розвитку автостанцій на території України.
  Лютий місяць відрізнився спільною взаємодією народного депутата та жителів міста Охтирки. Так, 23 лютого 2012 року на прохання жителів Охтирки, Володимир Даниленко зареєстрував проект Постанови Верховної Ради України «Про призначення позачергових виборів Охтирського міського голови (Охтирська міська рада Сумської області)(№10115 від 23.02.2012).
  Метою проекту було призначення на 27 травня 2012 року позачергових виборів Охтирського міського голови (Охтирська міська рада Сумської області) та надання права мешканцям міста Охтирки зробити вибір міського голови, який буде захищати їхні права та розвивати місто.
  Наступну свою законодавчу ініціативу Володимир Даниленко розробляв разом із ветеранами Великої вітчизняної війни, які обурені перейменуванням вулиць в Україні.
  Так, на прохання ветеранів, був зареєстрований проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо збереження назв вулиць, пов'язаних з Великою Вітчизняною війною 1941-1945 років)» ( № 10194 від 14.03.2012).
  Проект спрямований на увічнення пам’яті про Перемогу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років шляхом збереження назв вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, названих на честь  військовослужбовців, які здійснили героїчні подвиги, червоноармійців, партизанів, підпільників, бойових формувань Червоної Армії та інших подій, пов’язаних з Великою Вітчизняною війною. 
  Своєю діяльністю Володимир Даниленко завжди відстоює інтереси своє малої Батьківщини. Так у вересні цього року виповнюється 75 – річчя  із дня заснування Лебединського медичного училища імені професора М.І.Сітенка. 
  Для належного відзначення цієї дати депутат-комуніст зареєструвавпроект Постанови Верховної Ради України «Про відзначення 75-річчя від часу заснування Лебединського медичного училища імені професора М.І.Сітенка» (№ 10256 від 23.03.2012).
  Проект Постанови передбачає реалізувати низку заходів, спрямованих на відзначення 75-річчя від дня заснування Лебединського медичного училища імені професора М.І.Сітенка.
  Після чергової річниці Чорнобильської катастрофи, коли влада в черговий раз обіцяла покращити життя особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, Володимир Даниленко зробив так, як він завжди діє -  зробив справу замість обіцянок та зареєстрував у Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" (щодо відновлення соціальних гарантій громадян, які постраждали внаслідок  Чорнобильської катастрофи), (№ 10390-1 від 28.04.2012 року).
  Законопроектом передбачено внести зміни до частини 3 Перехідних положень Закону України «Про державний бюджет України на 2012 рік», зобов’язавши Кабінет Міністрів України здійснювати соціальні виплати  у розмірах передбачених Законами.
  У квітні був зареєстрований проект Закону про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо виконання міжнародної Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів) (№ 10412 від 27.04.2012).
  Закон спрямований на приведення Закону України «Про мисливське господарство та полювання» у відповідність з міжнародною Угодою про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів, а також на охорону водно-болотних угідь міжнародного значення.
  Проектом запропоновані доповнення до статті 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», якими буде заборонене полювання із застосуванням свинцевого шроту на водно-болотних угіддях міжнародного значення. Ці зміни відповідають міжнародній Угоді про збереження афро-євразійских водно-болотних птахів.
  У травні, на прохання журналістів Великописарівського району, Володимир Даниленко вніс до Верховної Ради України Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо належного соціального захисту журналістів, які живуть і працюють у сільській місцевості, селищах міського типу)», (№ 10511 від 22.05.2012 року).
  Проект спрямований на забезпечення належної соціальної підтримки та захисту журналістів, які живуть і працюють у сільській місцевості, селищах міського типу.
  Прийняття даного проекту Закону дозволить виконати положення статті 18 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», які не виконувалися 14 років.
  З метою збереження унікального регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса» депутат розробив проект Постанови Верховної Ради України «Про заходи щодо збереження об’єкту природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса» в Автономній Республіці Крим», ( № 10604 від 12.06.2012).
  У 2008 році поблизу зазначеного парку почались роботи по видобутку піску, що призвело до знищення та розмиву об’єкту природно-заповідного фонду. Саме тому був розроблений відповідний проект, щоб зберегти унікальний об’єкт природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса» в Роздольненському районі Автономної Республіки Крим.
  Володимир Даниленко не міг залишити без уваги і 100-річчя з дня народження Марії Савченко.
  З метою прийняття рішення про гідне відзначення на державному рівні 100–річчя від дня народження Марії Харитонівни Савченко депутат зареєстрував у Верховній раді проект Постанови «Про відзначення 100-річчя з дня народження двічі Героя Соціалістичної Праці Марії Харитонівни Савченко», (№ 10659 від 22.06.2012).
  Основним завданням проекту є вшанування пам’яті та виховання підростаючого покоління на прикладах трудових подвигів двічі Героя Соціалістичної Праці Марії Харитонівни Савченко.
  Черговий етап законотворчої діяльності Володимир Даниленко завершився проектом Закону «Про форвардну заставну закупівлю сільськогосподарської продукції у дрібних і середніх сільськогосподарських підприємств», (№ 10716 від 05.07.2012).
  Прийняття цього закону дасть можливість товаровиробникам залучати фінансові ресурси приватних заготівельників під заставу майбутнього врожаю на початковому етапі вирощування сільськогосподарських культур. За попередніми розрахунками, у перші роки дії цього Закону щорічна економічна ефективність запровадження форвардної заставної закупівлі сільськогосподарської продукції вимірюватиметься щонайменше 1 млрд. грн. залучених коштів приватних господарюючих суб‘єктів для потреб фінансування вирощування сільськогосподарських культур (додаткові кредитні ресурси). У перспективі застосування форвардних заставних дозволить залучати кредитні ресурси з приватного сектору близько сорока тисячам фермерських господарств та 12 тисячам інших дрібних і середніх сільськогосподарських підприємств. Крім того, запровадження кредитування дрібних і середніх сільськогосподарських товаровиробників на засадах форвардної заставної закупівлі сільськогосподарської продукції стимулюватиме перетворенню особистих селянських господарств у фермерські господарства та інші організаційно-правові форми сільськогосподарських товаровиробників. Нарешті, прийняття закону сприятиме збереженню та створенню нових робочих місць, а також дозволить збільшити відрахування в місцеві і Державний бюджети, а також зменшить тенденцію до агрохолдингізації сільськогосподарського виробництва в Україні.  

  За ініціативою комуніста Даниленка у залі засідань Верховної Ради України був оголошений депутатський запит до Президента України стосовно присвоєння місту Путивль Сумської області почесного звання "Місто партизанської слави" з нагоди відзначення 125 - річчя з дня народження двічі Героя Радянського Союзу Сидора Артемовича Ковпака, з урахуванням його вагомого внеску у визволення України від фашистських окупантів у роки Великої Вітчизняної війни, який був попередньо підтриманий та надісланий депутатами Верховної Ради України до Президента.

Робота зі зверненнями громадян.

  Під час десятої сесії Верховної Ради України народним депутатом України Володимиром Даниленком було подано двадцять шість депутатських запитів до різних державних установ. 
  З них:
• Місцевим органам влади і управління -1;
• до Генерального прокурора України – 6;
• керівникам міністерств і відомств України – 5;
• до Кабінету Міністрів України – 10;
• до Голови Верховної Ради України та керівникам комітетів Верховної Ради України – 3; 
• до Президента України – 1.

  З початку 2012 року Володимиром Даниленком було надіслано 650 депутатських звернень до різних державних установ та організацій. Основна мета згаданих звернень – це захист прав громадян та боротьба з корупцією.
  Основними проблемами громадянських звернень були: 
   1) допомога на лікування, придбання ліків, проведення невідкладних операцій чорнобильцям та іншим незахищеним верствам населення (35%);
   2) фінансування на ремонт доріг, дитячих садків, шкіл, аптечних та поштових відділень, освітлення вулиць, реконструкція будівель (20%);
    3) вирішення питань щодо невиконання судових рішень, прискорення розгляду справ та скарги на дії суддів (15%);
   4) щодо перевищення службових повноважень органами державної влади (10%);
  5) допомога стосовно перерахунку пенсійних виплат, невиплати заборгованості по заробітній платі (15%);
  6) щодо повернення депозитних вкладів та інші категорії звернень громадян ( 5 %).

  Робота у профільному комітеті.
  Діяльність у Верховній раді України – це не тільки виступи та написання законопроектів, а це й активна робота у профільному комітеті. 
  Так, завдяки плідній роботі Володимира Даниленка у профільному комітеті вдалося вирішити питання щодо повного очищення Сумської області від непридатних пестицидів та хімікатів. У 2013 році будуть проведені берегоукріплювальні та ремонтні роботи греблі  на р. Есмань у селах Хотминівка, Годунівка та Некрасове Глухівського району Сумської області та багато інших питань, які направленні на екологічний захист жителів Сумщини.

  Виступи та відвідування засідань.
 23 виступи Володимира Андрійовича звучали у залі засідань Верховної Ради України.  
 За час десятої сесії Верховної Ради України народний депутат з поважних причин пропустив одинадцять пленарних засідання, п’ять з яких у зв’язку з хворобою.

  Робота для людей.
  Не може Володимир Даниленко обійти стороною проблеми громадян та установ, які потребують матеріальної-фінансової допомоги. Звичайно велика кількість цих питань повинна вирішуватися державними органами, але часи Радянської Союзу пройшли, і зараз люди залишені один на один зі своїми проблемами. Та добре, коли знайдеться такий депутат, як Даниленко, який завжди допоможе знайти вихід зі  скрутного становища.
  Так, за час десятої сесії Верховної Ради України, а це з лютого по липень Володимиром Даниленком були надані допомоги переможцям учнівських олімпіад із Лебедина, придбаний ноутбук для Кириківської школи, надана фінансова допомога для ремонту ряду Будинків культури у Лебединському, Великописарівському та Тростянецькому районах, підтримані різнорівневі турніри з різних видів спорту, придбане обладнання для танцювального класу у місті Лебедин, подаровано пральну машину для дитячого садочка «Берізка» у с. Піски Буринського району.
  З особливою вдячністю діти міста Охтирки сприйняли подарунки народного депутата для розвитку гімнастичного клубу «Грація», для якого Володимир Даниленко подарував обладнання, яке місцева влада та держава ніколи б не надали.







Просмотров: 651 | Добавил: symu-okp | Теги: звіт, Даниленко | Рейтинг: 5.0/2