Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Гордишься ли ты что родился в Советском Союзе?
Всего ответов: 89

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2015 » Июнь » 11 » ПОЛІТИЧНА ЗАЯВА депутатів фракції Комуністичної партії України в Сумській обласній раді
12:36
ПОЛІТИЧНА ЗАЯВА депутатів фракції Комуністичної партії України в Сумській обласній раді

20 травня поточного року були оприлюднені чотири Закони України, які забороняють використовувати радянську і комуністичну символіку, визнають злочинним комуністичний режим в Україні з 1917 по 1991 рік, знімають гриф секретності з архівів радянських спецслужб і визнають вояків ОУН УПА борцями за незалежність.                                                         
Прийняті Закони порушують ряд статей Конституції України, окремі їх статті суперечать одна одній щодо об’єктів їх виконання, а саме: в Законі «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів…» не підлягають ліквідації лише пам’ятники і обеліски на місцях поховань, а в Законі «Про увічнення перемоги над нацизмом…» передбачено збереження всіх пам’ятників і пам’ятних знаків на честь воїнів Другої світової війни. Така невизначеність в правовому полі може призвести до знищення, навіть на території області: меморіалу Слави в м. Суми і в Спадщанському лісі, пам’ятників П. Супруну та І. Кожедубу – в Сумах і в Шостці, О. Бересту – а Охтирці, С. Ковпаку і С. Руднєву – в м. Путивль і т.д.

Ми звертаємо увагу на те,  що ці Закони суттєво звужують право органів місцевого самоврядування в питанні перейменування населених пунктів, вулиць, провулків, скверів і т.п., що неприпустимо в умовах, коли державна політика спрямована на децентралізацію влади. Законом же передбачено, що яке б рішення не прийняли депутати, остаточне «правильне» розпорядження підпише одноосібно керівник адміністрації.  

Ми вважаємо, що депутати Сумської міськради мають право самостійно вирішувати, чи перейменовувати їм проспект Михайла Лушпи, чи руйнувати його пам’ятник і викреслювати його зі списку «почесних громадян м. Суми», лише на тій підставі, що він працював першим секретарем міськкому Компартії в 70-80-і роки XX століття. 

Ми вважаємо абсолютно невиправданим масові перейменування і руйнування обєктів з радянською символікою в умовах економічної кризи, коли матеріальні і фінансові витрати ніким не передбачені в місцевих бюджетах, тому ляжуть новим додатковим тягарем на плечі трудящих і пенсіонерів.   Так можливо зруйнувати і будівлі обласної ради та адміністрації і готелю «Суми», бо вони збудовані у вигляді серпа і молота.

Ми закликаємо Верховну Раду, Уряд і Президента України вийти із стану азартної боротьби з Компартією України, яка працює в межах діючої Конституції, зареєстрована тільки у 1993 році і не може бути звинувачена у подіях  1917-1991 років, а більше думати про долю народу України.

Просмотров: 707 | Добавил: kpu-lebedin | Теги: Політична заява, Сумська облрада, фракція, КПУ | Рейтинг: 5.0/2