Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Хотите ли вы что-бы Украина была в составе Таможенного союза ?
Всего ответов: 17

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Ноябрь » 21 » "Розбудова" міста пройшла успішно.Смітники після "розбудови" нікому прибрати
15:00
"Розбудова" міста пройшла успішно.Смітники після "розбудови" нікому прибрати


          В сучасний період нормальне життя людини без засобів масової інформації неможливе .І це цілком закономірно .Адже переглядаючи матеріали ,що поміщені на сторінках газет районного , обласного чи центрального масштабу , читач мимоволі становиться співучасником життя району , області ,країни .
     В місті Лебедин Сумської області місцева газета , що раніше іменувалась «Будівник комунізму» , а нині «Життя Лебединщини» за часів Радянської влади повністю відповідала своєму призначенню . На її сторінках читач зміг був знайти всі аспекти життя міста та району .
       В реальності без прикрас висвітлювався трудовий ритм трудових колективів міста і села , доносились до читача їхні трудові здобутки , культурне життя та відпочинок трудящих.
       В той же час , міськ-районка не проходила осторонь негативних явищ в житті району .Гострій критиці піддавалася робота керівників промислових підприємств ,торгівлі ,колгоспів і радгоспів,учбових закладів за їх недоліки в роботі. А що ж нині читач зможе дізнатись з сторінок газети про життя району . На превеликий жаль майже нічого. Колектив редакції зайняв позицію похвали керівників міста та району за їх роботу. Майже в кожному номері газети читаєш повідомлення про поздоровлення колективів чи окремих осіб з ювілейною датою чи професійним святом ,повідомлення про смерть чи поминки співвітчизників . Тому й не дивно , що читач дав газеті нове найменування «Вітально-поминальна районна».
       За роки незалежності України міськвиконком очолювали 7 голів .Це на їхній совісті ,що в місті зруйновано і розграбовано 17 промислових підприємств . А найбільше зло ці горе- керівники нанесли мешканцям міста знищивши військове містечко з його унікальною злітно-посадочною смугою довжиною 4300 м , якій не має рівних як в Україні ,так і за її межами .Вартість грандіозної споруди 1 міліард 370 міліонів доларів США по оцінкам 60-70 рр. коли долар США був дешевшим від радянського карбованця. Постановою Кабміна №678 від 26.06.96 р. та іншими доповненнями до цієї постанови вказувалось , що місцевим органам влади забороняється руйнувати та приватизувати підприємства та інфраструктури авіаційної галузі .Але на цю постанову ,як може побачитти читач ,місцева мафія начхала , бо їй потрібні дармові прибутки і надприбутки .Це так розпоряджалася місцева мафія з державнім майном.
       А хто дав право розпоряджатись власністю райспоживспілки ,власники якої були пайщики міста і села. Думаю , що пограбування райспоживспілки відбулося не без участі керівників райадміністрації і міськвиконкому .
       За останні 30 років існування Радянської влади в місті було побудовано понад 80 багатоповерхових будинків . А за 20 років існування незалежної України керівництвом міста не збудовано собачої будки не кажучи про квартири , хоча б за ті кошти ,що надійшли від приватизації ,можна було б побудувати не один десяток квартир. Гірше того , в перші 10 років панування місцевої влади ,в місті було знищено гуртожиток колишньої райспоживспілки ,три поверхи недобудованої багатоповерхового житлового будинку на пл.Волі , та багато інших житлових будинків. Гуляють вітри в багатоповерховому гуртожитку колишнього заводу верстатних вузлів.
         На запитання до керівників місцевої влади ,чому не проводиться житлове будівництво , відповідь почуєш як завжди стандартну «немає коштів».
    Проте, на жаль, знайшлися кошти і не малі кошти на новозбудований ексклюзивний будинок – біржу для реєстрації безробітних . Напрошується висновок , що безробіття в районі буде процвітати повічно!
     Виборці міста задають справедливі запитання до голови міськвиконкому, які потрібно кошти ,щоб привести в належний стан територію пограбованого і знищеного маслозаводу. Адже керівництву міськвиконкому відомо , кому і на яких умовах було продано маслозавод .
     Тож необхідно зобов’язати  тих покупців - буржуїв привести в належний стан територію зруйнованого заводу. А колективу редакції газети , її редактору більш принципово займатись питанням в допомозі місцевій владі по покращенню життя в районі , в благоустрої міста .Чому б не помістити на сторінках газети фотознімок руїн колишнього маслозаводу та вказати прізвища цих руйнаторів. Та й по інших фактах пограбування міста та району провести журналістське розслідування .
      Безумовно, награбовані кошти грабіжників вже не повернеш , але прізвища грабіжників ,їх посади необхідно висвітлити на сторінках газети ,щоб виборці ,громадськість району та міста знала хто нас пограбував .Адже я впевнений , що добра частина грабіжників і на сьогодні займає високі керівні посади ,обрані депутатами в органи місцевого самоврядування .Тоді з’являться кошти і на благоустрій міста ,його озеленення ,приведення в належний стан двох скверів ,які сьогодні є зоною відпочинку мешканців міста . Гадаю, що читач тоді буде з більшою повагою буде відноситись до Вашої нелегкої журналістської праці.
                         А.Небайдужий - пенсіонер м.Лебедин Сумської обл.

Просмотров: 819 | Добавил: kpu-lebedin | Теги: ленин, КПУ, Сумской обком КПУ, Комсомол, Даниленко В.А., Лебединская организация Компартии У, ветераны | Рейтинг: 5.0/1